Δελτίο τύπου

Εκδήλωση: Το Ελληνικό Τοπίο

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, στο Μπάγκειο ξενοδοχείο, με μεγάλη επιτυχία, η εκδήλωση που διοργάνωσαν η Ευώνυμος Οικολογική Βιβλιοθήκη και η «ΥΛΗ – Προστασία και Διαχείριση Περιβάλλοντος».
Η εκδήλωση είχε ως θέμα Το Ελληνικό Τοπίο και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Γιώργου Ντούρου με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατό του.
Στην εκδήλωση μίλησαν:
Ο δασολόγος Ηλίας Αποστολίδης, για το Γιώργο Ντούρο
Ο καθηγητής οικολογίας του ΕΜΠ Κίμων Χατζημπίρος, για το πρόγραμμα καταγραφής των τοπίων ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχε και ο Γ. Ντούρος.
Η διευθύντρια του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας Μαρία Παπαϊωάννου για το βιβλίο του Αντώνη Καπετάνιου.
Η διευθύντρια του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων Κωνσταντινιά Τσαγκάρη, επίσης για το βιβλίο του Αντώνη Καπετάνιου.
Ο συγγραφέας του βιβλίου «Το Ελληνικό Τοπίο. Σπουδή του τόπου και θεώρηση του ελληνικού τοπίου», Αντώνης Καπετάνιος.
Τη συζήτησε συντόνισε ο Σάκης Κουρουζίδης από την Ευώνυμο.
Το περιεχόμενο των ομιλιών και η μεγάλη συμμετοχή (συμμετείχαν περίπου 100 άτομα), άνοιξαν μια συζήτηση για το ελληνικό τοπίο, έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες θέασης της φύσης αλλά και του αστικού χώρου.
Το βιβλίο «Το Ελληνικό Τοπίο. Σπουδή του τόπου και θεώρηση του ελληνικού τοπίου», του Αντώνη Καπετάνιου, μπορεί να αποσταλεί με αντικαταβολή από τον συγγραφέα (μέιλ στο: antonkap@yahoo.gr). Πρόκειται για μια εκτεταμένη μελέτη για το τοπίο που καλύπτει τις 670 σελίδες του τόμου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η σύζυγος του Γιώργου Ντούρου, Μαρία.

Ευώνυμος Οικολογική Βιβλιοθήκη
ΥΛΗ – Προστασία και Διαχείριση Περιβάλλοντος

Πέμπτη 10/05/2018

Κατηγορία: