Περιβάλλον

Καταστροφές, πεύκα και άροτρα

Για να σταματήσουν οι καταπατήσεις, θα πρέπει να ολοκληρωθούν γρήγορα τα δύο βασικά εργαλεία: οι χάρτες που δείχνουν τι είναι ιδιωτικό και τι είναι δημόσιο κτήμα και οι χάρτες που δείχνουν τι είναι δάσος και τι όχι. Σε όλη την επικράτεια. Το πρώτο λέγεται κτηματολόγιο και το δεύτερο δασικοί χάρτες!

Ο Σ. Φάμελλος για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα, προκλήσεις και απειλές έρχονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που έχει καθιερωθεί από το 1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Για το 2018, η ημέρα είναι αφιερωμένη στην αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης, την ίδια στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες μια μεγάλη εκστρατεία κατά των πλαστικών μιας χρήσης.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

Κατατέθηκε σήμερα, Πέμπτη 18/01/2018, στη Βουλή, το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ «Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και άλλες διατάξεις».

ΓΕΩΤΕΕ - Έκθεση για πλημμύρα σε Μάνδρα- Ν. Πέραμο

Έκθεση Παραρτήματος Ανατολικής Στερεάς του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου 2017 στην Μάνδρα και Νέα Πέραμο Αττικής.

Πρόταση για κήρυξη της κοιλάδας του Μόρνου ως Τοπίου Άγριας Φύσης

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, αναγνωρίζοντας την αξία των ψηλότερων και επιβλητικότερων ορέων της νότιας Ελλάδας και με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Βουνού, ζητούν με ειδική έκθεσή τους την κήρυξη της κοιλάδας του Μόρνου και των τριών αλπικών βουνών που την περιβάλλουν (της Οίτης, της Γκιώνας και των Βαρδουσίων) ως Τοπίου Άγριας Φύσης, του πρώτου αντίστοιχου στη χώρα.

Έκθεση της ΥΛΗ και Δελτίο τύπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για την πλημμύρα στη Σύμη

Έκθεση της εταιρείας "ΥΛΗ - Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος" για την πλημμύρα στη ν. Σύμη και Δελτίο τύπου της 7ης Δεκεμβρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Δημόσια Διαβούλευση: Οργάνωση και λειτουργία φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενεργείας θέτει σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου με τίτλο «Οργάνωση και λειτουργία φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών».

Πρόσκληση σε ημερίδα με τίτλο "Δασική Οικονομία - Δασοκομία Ταχυαυξών ειδών Ξύλο - Έπιπλο - Χαρτί"

Η Δ/νση Δασών Ν. Ηλείας διοργανώνει ημερίδα στο Συνεδριακό κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 09:30 π.μ., με τίτλο: "Δασική Οικονομία - Δασοκομία Ταχυαυξών ειδών Ξύλο - Έπιπλο - Χαρτί".

Άρθρο του Δασολόγου, Παναγιώτη Κορισιάνου, με θέμα "Πλήγμα στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων"

Η βαριά φορομπηκτικη πολιτική της νεοφιλελευθερης κυβέρνησης Συριζα-Ανελ πλήττει ανεπανόρθωτα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κύριο αντικείμενο τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων καρπούζια, πεπόνια, εσπεριδοειδή, φράουλες)
Μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν την βαριά φορολογία η οποία φθάνει έως 75% οι εξαγωγικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις εξαγωγές επέλεξαν το σχήμα των τριγωνικών συναλλαγών και μετέφεραν σωρηδόν τις έδρες τους στη γειτονική Βουλγαρία που με την χαμηλή φορολογία περίπου 10% καρπούνται τις πολλαπλές ωφελείες των εξαγωγών των Ελληνικών προϊόντων.

Σελίδες