Περιβάλλον

ΓΕΩΤΕΕ - Έκθεση για πλημμύρα σε Μάνδρα- Ν. Πέραμο

Έκθεση Παραρτήματος Ανατολικής Στερεάς του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου 2017 στην Μάνδρα και Νέα Πέραμο Αττικής.

Πρόταση για κήρυξη της κοιλάδας του Μόρνου ως Τοπίου Άγριας Φύσης

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, αναγνωρίζοντας την αξία των ψηλότερων και επιβλητικότερων ορέων της νότιας Ελλάδας και με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Βουνού, ζητούν με ειδική έκθεσή τους την κήρυξη της κοιλάδας του Μόρνου και των τριών αλπικών βουνών που την περιβάλλουν (της Οίτης, της Γκιώνας και των Βαρδουσίων) ως Τοπίου Άγριας Φύσης, του πρώτου αντίστοιχου στη χώρα.

Έκθεση της ΥΛΗ και Δελτίο τύπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για την πλημμύρα στη Σύμη

Έκθεση της εταιρείας "ΥΛΗ - Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος" για την πλημμύρα στη ν. Σύμη και Δελτίο τύπου της 7ης Δεκεμβρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Δημόσια Διαβούλευση: Οργάνωση και λειτουργία φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενεργείας θέτει σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου με τίτλο «Οργάνωση και λειτουργία φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών».

Πρόσκληση σε ημερίδα με τίτλο "Δασική Οικονομία - Δασοκομία Ταχυαυξών ειδών Ξύλο - Έπιπλο - Χαρτί"

Η Δ/νση Δασών Ν. Ηλείας διοργανώνει ημερίδα στο Συνεδριακό κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 09:30 π.μ., με τίτλο: "Δασική Οικονομία - Δασοκομία Ταχυαυξών ειδών Ξύλο - Έπιπλο - Χαρτί".

Άρθρο του Δασολόγου, Παναγιώτη Κορισιάνου, με θέμα "Πλήγμα στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων"

Η βαριά φορομπηκτικη πολιτική της νεοφιλελευθερης κυβέρνησης Συριζα-Ανελ πλήττει ανεπανόρθωτα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κύριο αντικείμενο τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων καρπούζια, πεπόνια, εσπεριδοειδή, φράουλες)
Μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν την βαριά φορολογία η οποία φθάνει έως 75% οι εξαγωγικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις εξαγωγές επέλεξαν το σχήμα των τριγωνικών συναλλαγών και μετέφεραν σωρηδόν τις έδρες τους στη γειτονική Βουλγαρία που με την χαμηλή φορολογία περίπου 10% καρπούνται τις πολλαπλές ωφελείες των εξαγωγών των Ελληνικών προϊόντων.

Ημερίδα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας

Ημερίδα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας με θέμα:

«Ζώντας (σ)το Δάσος»,

θα διεξαχθεί την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, στη Συνεδριακή αίθουσα του Ι.Μ.Δ.Ο., Τέρμα Αλκμάνος, 11528, Ιλίσια - Αθήνα, με συνδιοργανωτές τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων (Ι.Μ.Δ.Ο.) του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα και η πρόσκληση της ημερίδας.

Οι οδικές αρτηρίες πλήττουν το οικοσύστημα

Βιολόγοι διατήρησης φυσικού περιβάλλοντος δημοσιεύουν έρευνα στο περιοδικό Science, η οποία δείχνει ότι το παγκόσμιο οδικό δίκτυο χωρίζει την επιφάνεια της γης σε 600.000 τμήματα. Κάθε νέος δρόμος πλήττει το οικοσύστημα.

Σελίδες