Δασικοί χάρτες

Σε λειτουργία η ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ με τους κυρωμένους δασικούς χάρτες

Από σήμερα τίθεται στη διάθεση των πολιτών, των φορέων, των υπηρεσιών και των επιχειρήσεων ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ για την άμεση ενημέρωσή τους, σχετικά με το περιεχόμενο των κυρωμένων δασικών χαρτών.

Κυρώθηκε 31,39% των δασικών χαρτών

Ευτυχής είναι η κατάληξη της πρώτης μεγάλης ομάδας αναρτήσεων δασικών χαρτών. Χθες κυρώθηκε το 93,5% των δασικών χαρτών που αναρτήθηκαν από τις αρχές της χρονιάς και αντιστοιχεί στο 31,39% των δασικών χαρτών της χώρας. Το επόμενο βήμα είναι η εξέταση μέσα στο επόμενο εξάμηνο των 134.121 αντιρρήσεων που κατατέθηκαν τους προηγούμενους μήνες, αλλά και η διευκρίνιση της τύχης των 75.593 στρεμμάτων που καταλαμβάνονται από αυθαίρετα. Παράλληλα, προχωρά η ανάρτηση ακόμα 17% των δασικών χαρτών, με κομβικό σημείο, την προσεχή άνοιξη, την ανάρτηση όλων των δασικών χαρτών της Αττικής.

Έγκριση εκτέλεσης εργασιών ανάρτησης δασικών χαρτών έως την κύρωση τους

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του αναπλ. υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία εγκρίνεται η εκτέλεση των εργασιών ανάρτησης έως την κύρωση των δασικών χαρτών, για τις περιοχές, όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα, από τις οικείες Διευθύνσεις Δασών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Δελτίο τύπου του ΥΠΕΝ για τις Νέες Αναρτήσεις Δασικών Χαρτών στο 17% της χώρας, έως το τέλος του 2017

Υπεγράφη σήμερα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, η απόφαση που καθορίζει τις περιοχές που θα υλοποιηθεί η νέα ανάρτηση δασικών χαρτών στο 17% της χώρας, με βάση τις δεσμεύσεις του ΥΠΕΝ για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου των δασικών χαρτών.

Δελτίο Τύπου για τη Συνάντηση Αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλου, με τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε, εχθές, Τρίτη 03 Νοεμβρίου 2017, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, με τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας. Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν τα ζητήματα που συνδέονται με τον προγραμματισμό και την ολοκλήρωση της μερικής και ολικής κύρωση των δασικών χαρτών, των οποίων η ανάρτηση ολοκληρώθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2017, καθώς και των νέων αναρτήσεων για το 17% της χώρας που θα ξεκινήσει στις 12 Οκτωβρίου 2017.

Προτάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την σύνταξη και ανάρτηση των δασικών χαρτών

Προτάσεις που θα διευκολύνουν τις διαδικασίες σύνταξης ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών, αλλά παράλληλα θα διευκολύνουν και τον πολίτη με «όρους κοινωνικής δικαιοσύνης», κατέθεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής μετά από σχετική συζήτηση.

Δασικοί Χάρτες: Εργαλείο ανάπτυξης και αξιοποίησης του πρωτογενούς τομέα ή ένα ακόμη εισπρακτικό μέτρο;

Είναι αλήθεια ότι το κλαδικό συνδικαλιστικό κίνημα Δασολόγων και Γεωτεχνικών, χρόνια πάλευε και στόχευε για την σύνταξη και κύρωση των δασικών χαρτών, προκειμένου να οριοθετηθούν οι δασικές εκτάσεις από τις αγροτικές και τις αστικές.

Ανάρτηση δασικού χάρτη του συνόλου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και πρόσκληση για υποβολή αντιρρήσεων κατά τού περιεχομένου του.

Ανακοινώθηκε από την Διεύθυνση Δασών Εύβοιας, με την αριθμ. 93/ 3054/ 20-01-2017 απόφασή της, η ανάρτηση του θεωρημένου δασικού χάρτη του συνόλου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας συνολικής έκτασης 4.161.382 στρεμμάτων, στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της ΕΚΧΑ Α.Ε. (https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoF1_Page.aspx).

ΥΠΕΝ: Μέχρι την άνοιξη οι αλλαγές σε Κτηματολόγιο και Χωροταξία

Πέρα από τα θέματα δόμησης και αυθαιρέτων, που ήδη παρουσιάσαμε, η χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Γιώργου Σταθάκη με δημοσιογράφους και η άτυπη συζήτηση που ακολούθησε έκρυβε και άλλες ενδιαφέρουσες ειδήσεις και πληροφορίες

Σελίδες