Δασικές Πυρκαγιές

Άρθρο του Διευθυντή Δασών Ηλείας για τις πυρκαγιές των Κυθήρων

"Οι Δασικές Πυρκαγιές στα Κύθηρα και η Γύμνια της μνημονιακης Πολιτικής"
Οι τελευταίες Πυρκαγιές στα Κύθηρα περίπου το 8% της έκτασης των 280000 στρεμμ. έδειξαν την ανεπάρκεια και την γύμνια του κρατικού Μηχανισμού στη αντιμετώπιση των δασικών Πυρκαγιών. Έχουν γραφτεί πολλές απόψεις σοβαρές από πολλούς συντρόφους και ο υπογράφων θα διατυπώσω ή θα συμπληρώσω με τις απόψεις μου για ένα σύγχρονο αντιπυρικό σχεδιασμό στα πλαίσια της παραγωγικής ανασυγκρότησης έχοντας πρακτική εμπειρία πολύχρονη στις δασικές Πυρκαγιές.

Άρθρο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις πυρκαγιές

"Οσο κοιτάμε μόνο προς τον ουρανό τόσο θα βλέπουμε τις πυρκαγιές να φουντώνουν"
Συντάκτης: Βαγγέλης Αποστόλου
Γράφω τούτες τις γραμμές με κίνδυνο να παρερμηνευτούν, αλλά θεωρώ χρέος μου να τοποθετηθώ στο φλέγον αυτή την περίοδο ζήτημα της δασοπροστασίας, όχι μόνο γιατί το παρακολουθώ επί πολλά χρόνια και μάλιστα με επώδυνες επιπτώσεις, αλλά και γιατί αναδεικνύεται σε μείζον θέμα η προμήθεια κι άλλων εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Ενημερωτικό υλικό της δασικής υπηρεσίας για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

Στην αποστολή ενημερωτικού υλικού με θέμα την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών προχώρησε η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης & Προστασίας Δασών & Αγροπεριβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το ενημερωτικό υλικό εστάλη στις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, στις Περιφέρειες, τους Δήμους, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με σκοπό τη προβολή και διάθεσή του στους ενδιαφερόμενους φορείς και πολίτες.

Οι προϊστορικοί κυνηγοί ήταν οι πρώτοι που έκαψαν μαζικά τα δάση της Ευρώπης

Η πρόθεσή τους ήταν να δημιουργήσουν ανοικτούς χώρους πρασίνου, όπως τα πάρκα, για να προσελκύσουν εκεί τα άγρια ζώα (μαμούθ, βίσωνες, αρκούδες κ.α.) και να μπορούν να τα σκοτώσουν πιο εύκολα.

Τριετής απαγόρευση θήρας στα «καμένα» της Εύβοιας

Από σήμερα και για τα επόμενα τρία (3) χρόνια απαγορεύεται το κυνήγι όλων των θηραμάτων σε δυο περιοχές της Εύβοιας (32.380 στρ. και 29.000 στρ.) που επλήγησαν από δασικές πυρκαγιές κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Ζαγκας: Τα δαση μας θα εξαφανιστουν χωρις προληψη και επιτηρηση

«Είναι τεράστια η ζημιά του δάσους αλλά και των εδαφών στη Θάσο», επισήμανε στη Greenagenda.gr o Θεοχάρης Ζάγκας, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ και Διευθυντής Εργαστηρίου Δασοκομίας.

Επείγοντα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα μετά από πυρκαγιά

Τα απαιτούμενα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα σε μια καμένη και υποβαθμισμένη περιοχή, ανάλογα με τις θέσεις κατασκευής τους, θα μπορούσαν να ταξινομηθούν σε τρεις γενικές κατηγορίες

Σελίδες