Άρθρο του Διευθυντή Δασών Ηλείας για τις πυρκαγιές των Κυθήρων

"Οι Δασικές Πυρκαγιές στα Κύθηρα και η Γύμνια της μνημονιακης Πολιτικής"
Οι τελευταίες Πυρκαγιές στα Κύθηρα περίπου το 8% της έκτασης των 280000 στρεμμ. έδειξαν την ανεπάρκεια και την γύμνια του κρατικού Μηχανισμού στη αντιμετώπιση των δασικών Πυρκαγιών. Έχουν γραφτεί πολλές απόψεις σοβαρές από πολλούς συντρόφους και ο υπογράφων θα διατυπώσω ή θα συμπληρώσω με τις απόψεις μου για ένα σύγχρονο αντιπυρικό σχεδιασμό στα πλαίσια της παραγωγικής ανασυγκρότησης έχοντας πρακτική εμπειρία πολύχρονη στις δασικές Πυρκαγιές.

Άρθρο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις πυρκαγιές

"Οσο κοιτάμε μόνο προς τον ουρανό τόσο θα βλέπουμε τις πυρκαγιές να φουντώνουν"
Συντάκτης: Βαγγέλης Αποστόλου
Γράφω τούτες τις γραμμές με κίνδυνο να παρερμηνευτούν, αλλά θεωρώ χρέος μου να τοποθετηθώ στο φλέγον αυτή την περίοδο ζήτημα της δασοπροστασίας, όχι μόνο γιατί το παρακολουθώ επί πολλά χρόνια και μάλιστα με επώδυνες επιπτώσεις, αλλά και γιατί αναδεικνύεται σε μείζον θέμα η προμήθεια κι άλλων εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Ενημερωτικό υλικό της δασικής υπηρεσίας για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

Στην αποστολή ενημερωτικού υλικού με θέμα την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών προχώρησε η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης & Προστασίας Δασών & Αγροπεριβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το ενημερωτικό υλικό εστάλη στις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, στις Περιφέρειες, τους Δήμους, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με σκοπό τη προβολή και διάθεσή του στους ενδιαφερόμενους φορείς και πολίτες.

Άρθρο του Δασολόγου, Παναγιώτη Κορισιάνου, με θέμα "Πλήγμα στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων"

Η βαριά φορομπηκτικη πολιτική της νεοφιλελευθερης κυβέρνησης Συριζα-Ανελ πλήττει ανεπανόρθωτα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κύριο αντικείμενο τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων καρπούζια, πεπόνια, εσπεριδοειδή, φράουλες)
Μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν την βαριά φορολογία η οποία φθάνει έως 75% οι εξαγωγικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις εξαγωγές επέλεξαν το σχήμα των τριγωνικών συναλλαγών και μετέφεραν σωρηδόν τις έδρες τους στη γειτονική Βουλγαρία που με την χαμηλή φορολογία περίπου 10% καρπούνται τις πολλαπλές ωφελείες των εξαγωγών των Ελληνικών προϊόντων.

Προτάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την σύνταξη και ανάρτηση των δασικών χαρτών

Προτάσεις που θα διευκολύνουν τις διαδικασίες σύνταξης ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών, αλλά παράλληλα θα διευκολύνουν και τον πολίτη με «όρους κοινωνικής δικαιοσύνης», κατέθεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής μετά από σχετική συζήτηση.

Δασικοί Χάρτες: Εργαλείο ανάπτυξης και αξιοποίησης του πρωτογενούς τομέα ή ένα ακόμη εισπρακτικό μέτρο;

Είναι αλήθεια ότι το κλαδικό συνδικαλιστικό κίνημα Δασολόγων και Γεωτεχνικών, χρόνια πάλευε και στόχευε για την σύνταξη και κύρωση των δασικών χαρτών, προκειμένου να οριοθετηθούν οι δασικές εκτάσεις από τις αγροτικές και τις αστικές.

Ημερίδα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας

Ημερίδα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας με θέμα:

«Ζώντας (σ)το Δάσος»,

θα διεξαχθεί την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, στη Συνεδριακή αίθουσα του Ι.Μ.Δ.Ο., Τέρμα Αλκμάνος, 11528, Ιλίσια - Αθήνα, με συνδιοργανωτές τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων (Ι.Μ.Δ.Ο.) του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα και η πρόσκληση της ημερίδας.

Ανάρτηση δασικού χάρτη του συνόλου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και πρόσκληση για υποβολή αντιρρήσεων κατά τού περιεχομένου του.

Ανακοινώθηκε από την Διεύθυνση Δασών Εύβοιας, με την αριθμ. 93/ 3054/ 20-01-2017 απόφασή της, η ανάρτηση του θεωρημένου δασικού χάρτη του συνόλου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας συνολικής έκτασης 4.161.382 στρεμμάτων, στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της ΕΚΧΑ Α.Ε. (https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoF1_Page.aspx).

ΥΠΕΝ: Μέχρι την άνοιξη οι αλλαγές σε Κτηματολόγιο και Χωροταξία

Πέρα από τα θέματα δόμησης και αυθαιρέτων, που ήδη παρουσιάσαμε, η χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Γιώργου Σταθάκη με δημοσιογράφους και η άτυπη συζήτηση που ακολούθησε έκρυβε και άλλες ενδιαφέρουσες ειδήσεις και πληροφορίες

Σελίδες