Ο Σ. Φάμελλος για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα, προκλήσεις και απειλές έρχονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που έχει καθιερωθεί από το 1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Για το 2018, η ημέρα είναι αφιερωμένη στην αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης, την ίδια στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες μια μεγάλη εκστρατεία κατά των πλαστικών μιας χρήσης.

Εκδήλωση για Ντούρο Γιώργο, Αντώνη Καπετάνιο

Αγαπητοί φίλοι

Την Δευτέρα 7 Μαΐου 7 μ.μ. στο Μπάγκειο Μέγαρο (Ομόνοια) θα γίνει εκδήλωση προς τιμή του Γιώργου Ντούρου, Δασολόγου που έφυγε πριν από 10 χρόνια.

Επίσης θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Καπετάνιου για το «Ελληνικό Τοπίο».

Θρησκεία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας: Επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι οι Ιεροί Φυσικοί Τόποι συμβάλλουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας

Οι Ιεροί Φυσικοί Τόποι (ΙΦΤ) είναι τόποι με ιδιαίτερη πνευματική αξία για τους κατοίκους τους. Υπάρχουν σε όλον τον πλανήτη και θεωρείται ότι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Ωστόσο, μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε παρά πολύ περιορισμένη σχετική έρευνα. Νέα δεδομένα που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Biological Conservation από μια πολυπληθή διεπιστημονική, διεθνή ομάδα ερευνητών αποδεικνύουν ότι αυτό ισχύει.

Σε λειτουργία η ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ με τους κυρωμένους δασικούς χάρτες

Από σήμερα τίθεται στη διάθεση των πολιτών, των φορέων, των υπηρεσιών και των επιχειρήσεων ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ για την άμεση ενημέρωσή τους, σχετικά με το περιεχόμενο των κυρωμένων δασικών χαρτών.

Νόμος 4512/2018 – Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το πολυνομοσχέδιο

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος 4512/2018 με τίτλο «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις.», το λεγόμενο πολυνομοσχέδιο της τρίτης αξιολόγησης.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

Κατατέθηκε σήμερα, Πέμπτη 18/01/2018, στη Βουλή, το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ «Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και άλλες διατάξεις».

Σελίδες