Άρθρο του Δασολόγου, Παναγιώτη Κορισιάνου, με θέμα "Πλήγμα στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων"

Η βαριά φορομπηκτικη πολιτική της νεοφιλελευθερης κυβέρνησης Συριζα-Ανελ πλήττει ανεπανόρθωτα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κύριο αντικείμενο τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων καρπούζια, πεπόνια, εσπεριδοειδή, φράουλες)
Μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν την βαριά φορολογία η οποία φθάνει έως 75% οι εξαγωγικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις εξαγωγές επέλεξαν το σχήμα των τριγωνικών συναλλαγών και μετέφεραν σωρηδόν τις έδρες τους στη γειτονική Βουλγαρία που με την χαμηλή φορολογία περίπου 10% καρπούνται τις πολλαπλές ωφελείες των εξαγωγών των Ελληνικών προϊόντων.

Προτάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την σύνταξη και ανάρτηση των δασικών χαρτών

Προτάσεις που θα διευκολύνουν τις διαδικασίες σύνταξης ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών, αλλά παράλληλα θα διευκολύνουν και τον πολίτη με «όρους κοινωνικής δικαιοσύνης», κατέθεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής μετά από σχετική συζήτηση.

Δασικοί Χάρτες: Εργαλείο ανάπτυξης και αξιοποίησης του πρωτογενούς τομέα ή ένα ακόμη εισπρακτικό μέτρο;

Είναι αλήθεια ότι το κλαδικό συνδικαλιστικό κίνημα Δασολόγων και Γεωτεχνικών, χρόνια πάλευε και στόχευε για την σύνταξη και κύρωση των δασικών χαρτών, προκειμένου να οριοθετηθούν οι δασικές εκτάσεις από τις αγροτικές και τις αστικές.

Ημερίδα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας

Ημερίδα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας με θέμα:

«Ζώντας (σ)το Δάσος»,

θα διεξαχθεί την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, στη Συνεδριακή αίθουσα του Ι.Μ.Δ.Ο., Τέρμα Αλκμάνος, 11528, Ιλίσια - Αθήνα, με συνδιοργανωτές τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων (Ι.Μ.Δ.Ο.) του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα και η πρόσκληση της ημερίδας.

Ανάρτηση δασικού χάρτη του συνόλου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και πρόσκληση για υποβολή αντιρρήσεων κατά τού περιεχομένου του.

Ανακοινώθηκε από την Διεύθυνση Δασών Εύβοιας, με την αριθμ. 93/ 3054/ 20-01-2017 απόφασή της, η ανάρτηση του θεωρημένου δασικού χάρτη του συνόλου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας συνολικής έκτασης 4.161.382 στρεμμάτων, στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της ΕΚΧΑ Α.Ε. (https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoF1_Page.aspx).

ΥΠΕΝ: Μέχρι την άνοιξη οι αλλαγές σε Κτηματολόγιο και Χωροταξία

Πέρα από τα θέματα δόμησης και αυθαιρέτων, που ήδη παρουσιάσαμε, η χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Γιώργου Σταθάκη με δημοσιογράφους και η άτυπη συζήτηση που ακολούθησε έκρυβε και άλλες ενδιαφέρουσες ειδήσεις και πληροφορίες

Οι φράκτες προκαλούν πρόβλημα στην άγρια ζωή

Δυσμενή επίδραση έχουν οι φράκτες που τοποθετήθηκαν στα Βαλκάνια και για τους λύγκες. Ο περιορισμός της ελευθερίας κίνησης μπορεί να οδηγήσει σε αποδεκατισμό τους τοπικούς πληθυσμούς.

Σελίδες