15.000 επιστήμονες προειδοποιούν για την καταστροφή του πλανήτη

«Η ανθρωπότητα δεν πράττει όσα θα όφειλε να κάνει επειγόντως για τη διάσωση της βιόσφαιρας που απειλείται» τονίζουν οι επιστήμονες

Δημόσια Διαβούλευση: Οργάνωση και λειτουργία φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενεργείας θέτει σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου με τίτλο «Οργάνωση και λειτουργία φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών».

Έγκριση εκτέλεσης εργασιών ανάρτησης δασικών χαρτών έως την κύρωση τους

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του αναπλ. υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία εγκρίνεται η εκτέλεση των εργασιών ανάρτησης έως την κύρωση των δασικών χαρτών, για τις περιοχές, όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα, από τις οικείες Διευθύνσεις Δασών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Δελτίο τύπου του ΥΠΕΝ για τις Νέες Αναρτήσεις Δασικών Χαρτών στο 17% της χώρας, έως το τέλος του 2017

Υπεγράφη σήμερα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, η απόφαση που καθορίζει τις περιοχές που θα υλοποιηθεί η νέα ανάρτηση δασικών χαρτών στο 17% της χώρας, με βάση τις δεσμεύσεις του ΥΠΕΝ για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου των δασικών χαρτών.

Πρόσκληση σε ημερίδα με τίτλο

Η φιλοδασική Ένωση Αθηνών στο πλαίσιο του 6ου Συμποσίου των Ελληνικών Βοτανικών Κήπων, διοργανώνει ημερίδα με θέμα "ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΟΤΑΝΙΚΩΝ ΚΗΠΩΝ", την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, ώρα 9.00 π.μ., στην Αίθουσα του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων, τέρμα Αλκμάνος στο Άλσος Ιλισίων στην Αθήνα.

Πρόσκληση σε ημερίδα με τίτλο "Δασική Οικονομία - Δασοκομία Ταχυαυξών ειδών Ξύλο - Έπιπλο - Χαρτί"

Η Δ/νση Δασών Ν. Ηλείας διοργανώνει ημερίδα στο Συνεδριακό κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 09:30 π.μ., με τίτλο: "Δασική Οικονομία - Δασοκομία Ταχυαυξών ειδών Ξύλο - Έπιπλο - Χαρτί".

Δελτίο Τύπου για τη Συνάντηση Αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλου, με τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε, εχθές, Τρίτη 03 Νοεμβρίου 2017, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, με τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας. Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν τα ζητήματα που συνδέονται με τον προγραμματισμό και την ολοκλήρωση της μερικής και ολικής κύρωση των δασικών χαρτών, των οποίων η ανάρτηση ολοκληρώθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2017, καθώς και των νέων αναρτήσεων για το 17% της χώρας που θα ξεκινήσει στις 12 Οκτωβρίου 2017.

Ένα νέο είδος για την επιστήμη και την Ελληνική χλωρίδα

Το γένος Allium είναι ένα από τα μεγαλύτερα και αντιπροσωπευτικότερα της ελληνικής χλωρίδας και ήδη ο αριθμός των ειδών του στην ελληνική επικράτεια έχει ξεπεράσει τα 100. Παρά το γεγονός ότι μετά το 1980 (δημοσίευση του 5ου τόμου της Flora Europaea), έχουν περιγραφτεί δεκάδες νέα είδη Allium από τον ελληνικό χώρο,φαίνεται ότι το σχετικό γένος και η ελληνική φύση θα συνεχίσουν, για πολύ, να επιφυλάσσουν εκπλήξεις σε εκείνους που με επιμονή, μεθοδικότητα και μεράκι, επιδίδονται στην εξερεύνηση της ελληνικής χλωρίδας.

Άρθρο του Διευθυντή Δασών Ηλείας για τις πυρκαγιές των Κυθήρων

"Οι Δασικές Πυρκαγιές στα Κύθηρα και η Γύμνια της μνημονιακης Πολιτικής"
Οι τελευταίες Πυρκαγιές στα Κύθηρα περίπου το 8% της έκτασης των 280000 στρεμμ. έδειξαν την ανεπάρκεια και την γύμνια του κρατικού Μηχανισμού στη αντιμετώπιση των δασικών Πυρκαγιών. Έχουν γραφτεί πολλές απόψεις σοβαρές από πολλούς συντρόφους και ο υπογράφων θα διατυπώσω ή θα συμπληρώσω με τις απόψεις μου για ένα σύγχρονο αντιπυρικό σχεδιασμό στα πλαίσια της παραγωγικής ανασυγκρότησης έχοντας πρακτική εμπειρία πολύχρονη στις δασικές Πυρκαγιές.

Άρθρο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις πυρκαγιές

"Οσο κοιτάμε μόνο προς τον ουρανό τόσο θα βλέπουμε τις πυρκαγιές να φουντώνουν"
Συντάκτης: Βαγγέλης Αποστόλου
Γράφω τούτες τις γραμμές με κίνδυνο να παρερμηνευτούν, αλλά θεωρώ χρέος μου να τοποθετηθώ στο φλέγον αυτή την περίοδο ζήτημα της δασοπροστασίας, όχι μόνο γιατί το παρακολουθώ επί πολλά χρόνια και μάλιστα με επώδυνες επιπτώσεις, αλλά και γιατί αναδεικνύεται σε μείζον θέμα η προμήθεια κι άλλων εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Σελίδες